Закрити
Немає облікового запису - зареєструйтесь
Забули пароль?
Закрити

Закрити
Кошик0
Пошук
Кабінет0

Що подарувати на річницю весілля?

1288 0 17.08.2021

Весільний день - урочисті, радісні і неповторні години в житті молодих, які пролетять, як одна хвилина. Так хочеться продовжити ці солодкі миті свята, але музика відгримить, банкетні вогні згаснуть, гості роз'їдуться по домівках, а новонароджену сім'ю чекають не завжди легкі будні. Швидкоплинність часу здається несправедливою. Проте, тим, хто витримає випробування сімейного життя, в нагороду дістанеться ще багато весільних урочистостей. Ведучи відлік прожитих в злагоді років, одна за одною підуть річниці весілля.

З давніх часів люди нарекли весільні річниці особливими іменами. Черпаючи натхнення у своїй віковій мудрості, народ помічав особливості того чи іншого періоду подружнього життя краще будь-якого іменитого психотерапевта. Звідси з'явилися і назви - влучні, образні й символічні.

Відзначаючи роки шлюбу, сучасні пари не завжди замислюються про прихований натяк, закладений в назві черговщї річниці. Проте, наші предки підійшли до питання річниць не тільки творчо, а й з часткою дидактики. Який же таємний сенс мають річниці весілля і їх назви?

Зелене весілля. Сам день урочистого одруження охрестили «зеленим весіллям». Вважається, що вона отримала свою назву завдяки традиції прикрашати весільний стіл вінком. Миртовий вінець також - символ шлюбного союзу. Хай там що, зелений колір якнайкраще характеризує народження нової сім'ї, асоціюючись з молодістю, зародженням життя, виростання почуттів і їх, поки ще, незрілістю. Зелений - колір надії на щасливе і благополучне життя, повне любові. Цей маленький ювілей прийнято відзначати кожен місяць в день укладення шлюбу до настання першої річниці - ситцевого весілля.

Ситцеве весілля святкується рівно через рік після одруження. Існують різні версії походження такої назви, проте очевидно, що воно було обрано не випадково. Стеців тканину зазвичай строкатих забарвлень і досить легко рветься - так само, як почуття молодих через рік з дня початку спільного життя. Вони ще досить яскраві, не встигнувши притупитися від побутових проблем і дрібних негараздів, але не дуже міцні. З цієї ж причини ситцеве весілля іноді називають марлевою або ватяною. За іншими джерелами, ситець був обраний за свою простоту, адже 1 рік сімейного життя - досить довгий період, щоб втратити ейфорію медового місяця і з головою зануритися в побут. У будь-якому випадку, молодій парі варто розсудливо ставитися до незгод і непорозумінь цього часу, щоб благополучно досягти наступного весільного кордону.

Паперове або скляне весілля (2 роки). В імені, яке він дав дворічної річниці весілля, легко розгледіти натяк на крихкість відносин в молодій сім'ї. Хоч цей союз і став на рік старше, він все ще не досить міцний, і може розколотися під напором життєвих випробувань, як скло від точного удару. Як і аркуш паперу, союз двох людей вимагає дбайливого ставлення. Розірвати тонкий душевний зв'язок, зім'яти довіру може будь-яке необережне слово, сказане в запалі сварки. Папір має також особливе символічне значення як матеріал для запису історії подружнього життя. Дворічна річниця - хороший привід озирнутися на його приємні моменти і пообіцяти берегти своє щастя в подальшому.


Шкіряне весілля (трирічна річниця). Коли труднощі перших двох років залишилися позаду, шлюбний союз стає міцнішими. Побутові проблеми подолані, чоловік і дружина навчилися ладнати, згладжувати гострі кути й домовлятися про компроміси, знайшовши одне з найважливіших в спільному житті якостей - гнучкість. На відміну від ситцю або паперу, шкіру голими руками не порвати, а значить, дрібні непорозуміння вже не здатні пошкодити такій сім'ї. Після 3 років сімейного життя чоловік і дружина відчувають один одного шкірою, здатні прощати один одному слабкості й, швидше за все, в згоді доживуть до наступної річниці.

Льняне весілля (4 роки). Льон - тканина набагато міцніше і довговічніше, ніж ситець. Саме тому 4 роки життя в шлюбі називають лляним весіллям. Між парою, яка пройшла шлях від весільного застілля до 4-ої річниці, утворюється надійний зв'язок, переплетення волокон душі, яке з кожним роком все сильніше зв'язує закоханих. Крім того, льон - символ достатку в родині. 4 роки - достатній термін для молодої сім'ї, щоб знайти матеріальну стабільність і організувати гідний побут.

 Дерев'яне весілля (5 років). П'ятиріччя сімейного життя - це перший маленький ювілей. Хоч термін цей і не дуже великий, його подолання - показник стабільності шлюбу. У перші роки подружжя повинні подолати чимало випробувань: притертися один до одного, налагодити побут, народити дитину. Дерево - це символ зрілості пари, міцності її відносин, родинного тепла, зародження нового життя. Родинне дерево, як і будь-що, вимагає підживлення і догляду, щоб приносити плоди, а не самотньо чахнути від життєвих негараздів. 5 років з дня весілля - прекрасний привід оцінити плоди цього шлюбу. Вкоренився ваш родинний зв'язок? Плідний цей сімейний союз? Чи достатньо він міцний?

Чавунне весілля (6 років). Перша п'ятирічка позаду, і відносини подружжя перейшли на новий рівень. Чавунна річниця - важкий доказ міцності шлюбу. Для тих, хто добре знайомий з властивостями цього металу, аналогія з сімейними тенетами зрозуміла. Чавун - матеріал важкий, та й 6 років шлюбу досить вагомий термін. Загострення пристрастей таким подружжю вже не страшний, вони навчилися боротися зі спалахами роздратування і палючими образами. Однак досягши цього рубежу сім'ї не варто забувати, що чавун - метал крихкий. Любов і терпіння - простий рецепт, щоб шлюб не дав тріщину.

Мідне весілля (7 років). Якщо подружжя щасливо долає ще один рік, чавун сімейного життя перетворюється в мідь - матеріал куди цінніший. «Мідним» відносинам, звичайно, ще дуже далеко до «срібних» або «золотих». Проте, мідь - дуже еластичний метал, легкий в обробці, добре проводить електрику, отже - прекрасно зображає відносини подружжя на 7 році спільного життя. Пара, що відзначає мідне весілля, навчилася підлаштовуватися під обставини і партнера, чуйно реагувати на бажання один одного, розвиватися, змінюватися і рости. Мідь - перший благородний метал в списку весільних річниць.

Жерстяне весілля (8 років). Оскільки з плином часу союз люблячих людей стає все міцніше, один метал змінюється іншим. Як і мідь, жерсть - показник міцності й довговічності союзу, водночас жесть менш гнучка. За 8 років подружнього життя побут сім'ї вже повністю налагоджений, організований і звичний. Жесть також вважається символом оновлення, яке необхідно парі на цьому рубежі. Його жертва новизни в сімейні будні стане джерелом натхнення і відкриє «друге дихання» у подружжя.

Фаянсове весілля (9 років). Серед низки міцних металів досить дивно бачити крихкий фаянс. Ще один прожитий рік, звичайно ж, не зробить шлюбні тенета менш міцними, але 9 років - критичний вік для шлюбу. Багато хто помічає напруженість відносин після досягнення 9-ї річниці весілля, а сучасні психологи нерідко оперують поняттям «криза 9 років шлюбу». В цей час варто пам'ятати, що криза - природна форма розвитку відносин. Переживши його, пара наближається до наступної щасливою річниці і зберігає побудовані нелегкою працею відносини. Крім того, фаянс - символ налагодженого побуту і домашнього затишку. Варто докласти певних зусиль, щоб їх зберегти і відзначити 10 річницю шлюбу!

Олов'яне або рожеве весілля (10 років). Коли 10 років шлюбу позаду, є що відсвяткувати! Урочисту дату прийнято відзначати в широкому колі гостей, ділячись радістю з запрошеними на найперше весільне (урочисте) свято. Олово - символ гнучкості подружжя, а троянда - їх пристрасті і любові. Щоб досягти цього ювілею і зберегти ніжні почуття, подружжю дійсно знадобиться вміння досягати компромісу і проявляти терпіння. Подружжя, що відзначили олов'яну весілля, можуть по праву пишатися своїми відносинами і прагнути до нових річниць.


Супутні товари

Блендер ZIZ портативний
В закладки
+
-50%
Повербанк ZIZ 1% 5000 мАч
В закладки

Повербанк ZIZ 1% 5000 мАч

600 грн 1200 грн

+
Закрити