Закрити
Немає облікового запису - зареєструйтесь
Забули пароль?
Закрити

Закрити
Кошик0
Пошук
Кабінет0

Новорічні подарунки для батьків

1281 0 18.08.2021

Сучасна економічна ситуація в нашому суспільстві така, що більшість люблячих синів і дочок навряд чи зможуть подарувати своїм батькам на Новий рік мерседес або будиночок в Майамі. Все більш актуальною стає старе добре прислів'я «головне не подарунок, а увага». Люди старшого покоління відчувають дефіцит людської уваги, тому будуть раді будь-якому подарунку, отриманого від своїх дітей. Однак це не знімає відповідальності з останніх за вибором гідного подарунка своїм батькам до Нового року. Які ж тут є варіанти гармонійного поєднання ціни і якості?

Слід згадати ще одну стару приказку «кращий подарунок - це книга». Дитинство і юність більшості батьків, що мають дорослих дітей, пройшла в СРСР, а там була хороша традиція - багато читати. Тому покупка цікавої книги цілком може стати гідним подарунком батькам в Новому році. Якщо ж подарувати сучасну електронну книгу, то це буде взагалі чудово. Але діти повинні пам'ятати, що їм доведеться періодично завантажувати на цю книгу нову інформацію, оскільки далеко не всі батьки похилого віку дружать з комп'ютером та інтернетом.

Непоганим подарунком батькам в Новий рік може стати якісно виконаний колаж зі старих і нових фотографій, де зображені батьки. Це не зажадає практично ніяких витрат, а батькам буде приємно згадати свою молодість. Ще один економічно вигідний подарунок - успішно закінчити перше півріччя в школі або перший семестр в інституті. Більшість батьків уважно стежать за успіхами своїх чад, потай сподіваючись, що саме їхня дочка або син є найрозумнішими і талановитими.


Іноді батьки лукавлять, запевняючи своїх нащадків, що вони вже своє віджили і їм нічого не треба. Насправді і не віджили, і треба. Тому, якщо дозволяють фінанси, слід пройтися по магазинах у пошуках подарунка. Вибір зараз величезний. Головне тут проявити творчість і особисту ініціативу. Навряд чи варто дарувати своєму татові, котрий отримує невелику пенсію, третє портмоне або мамі четверті тапочки. Батьки можуть стримано подякувати за такі подарунки, але затаїти образу.

Подарунок батькам на Новий рік не повинен бути предметом господарської та трудової діяльності. Набір каструль або столярних інструментів може бути хороший сам по собі, однак не є новорічним подарунком за визначенням. Слід пам'ятати, що Новий рік - це домашнє свято, з яким люди пов'язують свої кращі надії на світле майбутнє, де рутинні трудові операції не є головними. Вже краще подарувати хороший крем або парфуми, за умови, що ви знаєте відповідні бажання ваших батьків.

Слід згадати ще одне прислів'я, тепер англійське: «Мій дім - моя фортеця». Більшість батьків зрілого віку проводять основний час у себе вдома або на дачі. Тому вони зацікавлені максимально облаштувати свій побут. Новорічні свята дозволяють зробити ще один крок в цьому напрямку. Можна подарувати компактний телевізор, який буде використаний на кухні або на дачі. Хорошим подарунком стане мультиварка, істотно полегшує домашню працю на кухні. З віком люди все більше починають цінувати домашній затишок і вільний час. У новорічні свята це проявляється особливо наочно. Будь-який подарунок, який має на меті облагородити домашнє середовище проживання, буде сприйнятий «на ура».

Якщо батьки захоплюються гороскопами, їм буде приємно отримати в подарунок будь-якої сувенір із зображенням року, що наступає. Слід заздалегідь познайомитися зі знаками зодіаку своїх батьків, щоб використовувати їх в новорічних подарунках. Можна роздрукувати гороскоп потрібного знака зодіаку в перспективі на цілий рік, використовуючи рубрики: здоров'я, фінанси, відносини, кар'єра і ін. Оригінальним буде складання особистого гороскопу для кожного з батьків.

Інтернет-магазини нерідко пропонують досить дорогі подарунки батькам на Новий рік, які вражають своєю непрактичністю. Батькам буде більш приємно, якщо їх діти самі походять по магазинах і виберуть найкрасивішу і корисну річ. Для цього необхідно знати основні захоплення і потреби своїх батьків, а також пригадати, які бажання вони висловлювали протягом минулого року. Якщо дарувати кухонний сервіс, то щоб він запам'ятався, можна вибрати його із зображенням коня.


Новорічні подарунки для мами і тата, звичайно ж, повинні відрізнятися за своєю спрямованістю. Жінки віддають перевагу ефектні, барвисто оформлені подарунки. Косметика, прикраси (особливо зі срібла і золота), красива і зручний одяг - ось набір подарунків, які майже завжди подобаються жінкам в будь-якому віці. Але при цьому потрібно дуже добре знати смаки своєї мами. Подарунки для тата повинні бути більш практичними і відповідати його інтересам. Багато чоловіків захоплюються риболовлею, тому спінінг або вудка стане гарним новорічним подарунком. Якщо батько є завзятим колекціонером, потрібно добре розбиратися в його колекції, якщо ви вирішили поповнити її новим екземпляром.

Дуже важливо, щоб в подарунок батькам на новий рік відчувалася особистість того, хто дарує. Якщо це красива кружка, то на ній можна зобразити фотографію батьків, якщо це сувенір, слід зробити на ньому відповідний напис. Подарунок обов'язково повинен бути індивідуальним, щоб батьки відчули, що діти шукали його саме для них, а не для своїх друзів, однокласників або знайомих. Не слід купувати відразу декілька однотипних подарунків, а потім роздаровувати їх різним людям, в тому числі і своїм батькам.

Подарунок батькам в Новий рік повинен бути безкорисливим. Якщо дочка дарує папі дешевий сувенір, а сама попередньо домовляється про покупку золотих сережок для себе, то це не буде повноцінним новорічним подарунком. Важливо пам'ятати, що подарунок робиться близьким людям, які і так роблять все можливе для своїх дітей. Тому бажаю щасливих і безкорисливих подарунків батькам на Новий рік!

Супутні товари

Закрити