Закрити
Немає облікового запису - зареєструйтесь
Забули пароль?
Закрити

Закрити
Кошик0
Пошук
Кабінет0

Подарунки на День Незалежності

1107 0 20.08.2021

День незалежності - одне з головних свят в історії кожної держави, адже це - день його народження. Саме в цей день країна і її народ стають на шлях самостійного розвитку, знаходячи можливість вершити власну історію і будувати світле, успішне майбутнє. Для України такий пам'ятною датою стало 24 серпня.

Вперше Україна була проголошена незалежною державою 24 серпня 1991 року в результаті кризи і державного перевороту в СРСР. Проте, стверджувати, що становлення цієї держави почалася два десятки років тому, несправедливо. Його джерела сягають ще до IX століття, коли утворилася Київська Русь. Хоч міжусобні війни і привели до руйнування цього князівства, його славна історія налічує кілька століть могутнього правління, і українці пишаються бути приймачами подібного.

Наступні за розпадом Київської Русі століття були не дуже прихильні до українського народу. Територія сучасної України була роздроблена на безліч частин і нерідко входила до складу протистоять один друг держав. Проте, вже до початку XX століття практично повністю сформувався той образ України, який ми бачимо сьогодні, а до настання кризи радянської влади її територія остаточно оформилася.

Проголошення незалежності передувало прийняття Декларації про державний суверенітет України, яке сталося 16 липня 1990 року. Таким чином, перший День незалежності в історії нашої держави відзначався 16 липня 1991 року, проте після прийняття Акта проголошення незалежності України урочисту дату вирішили перенести. Саме 24 серпня, день прийняття Акта на позачерговій сесії Верховної Ради УРСР, стало державним святом - Днем незалежності України.


Одночасно з проголошенням незалежності було прийнято постанову про проведення 1 грудні 1991 року всенародного референдуму для підтвердження незалежності. Що примітно, 93% українців висловилися за незалежну українську державу, продемонструвавши готовність самостійно будувати своє майбутнє і національну самоідентичність.

Першою країною, яка визнала незалежність України, стала наша сусідка - Польща, а ось другий - далека Канада. Всього за перший рік після проголошення незалежності її визнали 130 держав по всьому світу.

Сьогодні Україна відзначає 22 роки свого незалежного і самостійного плавання. Багато скептиків зазначають, що ці три десятки років не принесли її жителям очікуваного щастя, забуваючи, який це маленький проміжок часу в контексті світової історії. Але ж сьогодні виросло нове покоління українців - одноліток нашої країни, які тільки вступили в доросле життя. Саме їм країна довіряє свою долю.

Ми вітаємо всіх читачів з Днем незалежності України і бажаємо Вам віри в свої сили, цілеспрямованості, любові до Батьківщини, добробуту і щасливого майбутнього!

Супутні товари

Термокружка ZIZ Герб
В закладки
+
Ремінь ZIZ Герб
В закладки
+
Гаманець ZIZ Пачка грошей
В закладки
+
Листівка ZIZ Єнот
В закладки
+
Закрити