Закрити
Немає облікового запису - зареєструйтесь
Забули пароль?
Закрити

Закрити
Кошик0
Пошук
Кабінет0

Що подарувати на новосілля?

1346 0 22.09.2021

Мій дім - моя фортеця. Це прислів'я висловлює ніжне ставлення людини до власного житла, яке здавна користувалося особливим благоговінням. Придбати свій будинок - значить знайти свій затишний куточок, родове гніздо, захист від зовнішніх негараздів і небезпек. Таке придбання завжди було величезною радістю, а вже в століття горезвісного «квартирного питання» і поготів. Саме тому новосілля - особливе свято, створене, щоб розділити її з близькими людьми.

Якщо Вас запросили на новосілля друзі або знайомі, варто задуматися про належний подарунок. Сьогодні далеко не всі влаштовують грандіозний бенкет з цього приводу, багато в силу тих чи інших причин воліють тихо відзначити переїзд і облаштування в вузькому колі знайомих. Проте приходити з порожніми руками непристойно. Більш того, варто підійти до вибору подарунка з особливою педантичністю, адже він символізує побажання щастя і добробуту в новому житлі. Купити подарунок потрібно заздалегідь.

Що ж вручити на новосілля, де купити подарунок? Для відповіді на це питання необхідно врахувати відразу кілька факторів, таких як тип нового житла (заміський будинок або квартира в багатоповерхівці), ступінь знайомства з господарями (найкращий друг або колишній колега), кількість членів сім'ї та їх вік (пара пенсіонерів, сім'я з дітьми, молодий парубок), спосіб життя й особисті переваги, ступінь облаштування житла (порожній будинок після ремонту, переїзд з усім необхідним) і так далі.

Подібний довгий перелік виглядає дещо страхітливо. Проте вдумливий підхід до вибору подарунка на новосілля значно збільшує Ваші шанси придбати дійсно потрібну, практичну і відповідну річ, отже - доставити величезне задоволення господарям вечора. Адже це і є наша мета, чи не так? Якщо на це питання Ви відповіли ствердно, нумо спробуймо розібратися, що варто дарувати новоселам.


Найчастіше запрошені дарують щось в будинок, наприклад, предмети інтер'єру, тим самим бажаючи допомогти господарям в облаштуванні. Однак для початку варто визначити доречність тих чи інших подарунків. Погодьтеся, величезна пальма в діжці або бронзова статуя під 2 метри не порадує господиню тісної однокімнатної квартири. Проте така рослина буде вигідно виглядати в ще необжитому заміському особняку, а статуя цілком може прикрасити ландшафт присадибної ділянки.

Крім розмірів житла, варто також враховувати його стиль. Вінтажні речі будуть виглядати безглуздо в квартирі з ремонтом під модерн, але світлий натюрморт в дерев'яній рамі непогано доповнить інтер'єр в стилі Прованс. Визначившись із загальною атмосферою і дизайном будинку, можна вдало підібрати гарну картину, кімнатні рослини, предмети декору в подарунок господарям.

Таким чином, невелика розвідка безпосередньо перед святом здатна значно полегшити Вам життя і допомогти у виборі. Крім вищезгаданих моментів, вона може також запобігти піднесення в якості подарунку речей, які вже є в розпорядженні господарів. Це стосується в основному дрібної побутової техніки, кухонного начиння й інших побутових дрібниць, які стануть в пригоді в господарстві. Зрештою, мало якій сім'ї необхідно два тостери на кухні.

Важливо також, хто буде проживати в новому будинку. Якщо Вас запросила на новосілля пара молодят, яка тільки починає своє спільне життя, практичні подарунки будуть дуже до речі. Молода господиня буде вдячна за набір красивої постільної білизни, якісні рушники на кухню або у ванну кімнату, посуд, дрібну техніку на кшталт міксера, мультиварки або фена, форми для випічки і навіть милу сільничку. В той самий час новоспеченому чоловікові можна піднести набір інструментів для роботи в домі. Особливо такий подарунок буде актуальним, якщо ремонт в новому будинку ще йде, але навіть після його завершення молоток вельми стане в пригоді, щоб прибити поличку або повісити картину. Не зайвими для такої сім'ї будуть столове наряддя, набір кухонних ножів, пара подушок, велика ковдра, хлібниця, красива скатертина, якісна обробна дошка, набори каструль і т.д.

Проте новосілля справляють і ті сім'ї, які переїхали в нову оселю з усіма необхідними для ведення господарства пожитками. Що подарувати в такому випадку? Доведеться проявити фантазію і підібрати дійсно оригінальні тематичні подарунки. Ними можуть стати речі не першої необхідності, які, проте, прекрасно доповнять новий будинок.


Любителям солодкого напевно сподобається набір для приготування фондю. Якщо господарі любителі натуральних продуктів - подаруйте їм пароварку, свіжої випічки - хлібопічку, фаст-фуду - фритюрницю або Бутербродницю. З побажаннями гарного ранкового настрою піднесіть кавоварку. Щоб в новому будинку завжди панувала здорова атмосфера, можна подарувати зволожувач або іонізатор повітря або портативну колонку. Сучасний фільтр для води теж буде дуже до речі.

Незалежно від роду занять і переваг новоселів, їм гарантовано стане в пригоді барометр або особиста кліматична станція. Завдяки такому корисному подарунку, в сльоту і холоднечу вдячні господарі будуть з теплотою згадувати Вас.

Якщо нічого з перерахованих варіантів не надихає Вас або Ви не дуже знайомі з побутом сім'ї, яка запросила Вас на новосілля, подаруйте сертифікат на покупки в магазин декору, світла або товарів для будинку. Гроші варто підносити тільки в крайньому разі. 

Вирушаючи в гості до новоселів, не варто забувати і про символічні подарунки. Існує безліч повір'їв, обрядів і прикмет, пов'язаних з переїздом до нової оселі, які повинні привернути удачу і добробут в його стіни. Більше про традиції новосілля можна прочитати в нашому блозі.

Сподіваємося, що ця стаття допомогла Вам знайти відповідь на питання «Що подарувати на новосілля?». Пам'ятайте, головне - це чисті помисли і щирі побажання щастя, тоді життя господарів в новому будинку буде наповненою приємними моментами.

Супутні товари

Блендер ZIZ портативний
В закладки
+
Закрити