Закрити
Немає облікового запису - зареєструйтесь
Забули пароль?
Закрити

Закрити
Кошик0
Пошук
Кабінет0

Що не можна дарувати?

1626 0 05.10.2021

Підносити подарунки завжди приємно, якщо у відповідь ви отримуєте щиру подяку, вислуховуючи компліменти з приводу вашого вдалого вибору і бездоганного смаку. Якби існувала на світі універсальний рецепт ідеального подарунка, його володар б озолотився. Однак, сувора істина така, що подарунок - річ суто індивідуальна. Проте існує список речей, які майже напевно не сподобаються нікому. Щоб не потрапити в халепу, отримавши вимучені «спасибі» замість бурхливого захоплення, варто уважно його вивчити.

Етикет піднесення подарунків - звід неписані, але досить строгих правил. Нехтувати цими рекомендаціями в більшості випадків не варто, адже вони засновані на загальних принципах людських взаємин. Якщо ви турбуєтеся, чи варто дарувати ту чи іншу річ, і не впевнені, що наказує етикет на цей рахунок, керуйтеся власним здоровим глуздом. Зрештою, святковий етикет на ньому і заснований.

При виборі подарунка, в першу чергу, варто визначити ступінь близькості з людиною, якій він призначений. Цей критерій допоможе відразу відсіяти «заборонені» предмети. Так, наприклад, колготки, косметику, парфуми можна дарувати тим жінкам, з якими ви не перебуваєте в дуже близьких родинних або інтимних відносинах. Якщо чоловік піднесе такий подарунок колезі або далекої знайомої, він буде виглядати дуже двозначно і недоречно.

Аналогічно жінці не варто дарувати колезі краватку або інші предмети одягу, адже це може виглядати натяком на бажання зав'язати тісніші відносини. Крім того, пошкодуйте нещасного чоловіка, якому доведеться пояснювати своїй супутниці життя походження нової пари шкарпеток.


Не можна дарувати спідню білизну нікому, крім членів сім'ї та улюблених, і тільки в тому випадку, якщо ви на сто відсотків упевнені в успіху такого подарунка, а ще - розмірах і перевагах своєї другої половини.

Це ж стосується і предметів одягу, які теж належать до категорії дуже ризикованих подарунків. Зрештою, можливо, тільки вам здається, що гостроносі фіолетово-леопардові туфлі на 15-сантиметрових підборах ідеально підійдуть до повсякденного вбрання вашої коханої.

З вищесказаного випливає простий висновок - у випадках, коли особисті вподобання і смаки людини можуть сильно відрізнятися від ваших, слід бути дуже обережним.

Ще один критерій вдалого вибору подарунка - гроші. Плануючи суму, яку ви готові витратити, враховуйте не лише власні фінансові можливості, а й її доречність. Занадто дорогий подарунок може поставити людину в неприємне становище боржника, а дешевий і зовсім образити його почуття.

При цьому занадто дорогий подарунок таїть в собі більше небезпек, ніж скромний. Особливо неприємне враження він може зробити на об'єкт залицянь. Цілком ймовірно, дівчина сприйме таку щедрість як спробу купити її розташування. Презент начальнику на значну суму може бути розцінений як хабар. Як би вам не хотілося продемонструвати широту душі, завжди порівнюйте своє матеріальне становище з можливостями і статусом інших людей.

Улюблені граблі наших чоловіків - кухонне начиння. Повірте, новомодна сковорідка вок, подарована вашій дівчині на річницю, на довгі роки стане притчею в язицех на всіх жіночих вечірках з її участю. Якщо ви не хочете отримати титул «Це ще нічого, а ось мій», відмовтеся від ідеї порадувати улюблену кухонним комбайном. І так, про пилотяг ми теж не мріємо.

Виняток можна допустити, якщо кулінарія - це пристрасне захоплення жінки (або чоловіка). Для ясності: захоплення - це не коли вона готує кожен день сніданок, обід і вечерю. Для цього у неї можуть бути свої мотиви (наприклад, не дати померти з голоду декому, хто навіть яєчні посмажити не в змозі). Захоплення - це коли на вечерю не рис, а ризотто, у вашій квартирі хоч раз побували профітролі, а сковорідка вок у вас вже давно є.


Не варто також дарувати тварин. Рішення завести живу істоту передбачає величезну відповідальність, до якої людина може бути просто не готова. Особливо це правило стосується подарунків дітям. Подарувавши песика малюкові, який мріє про чотириногого друга, ви назавжди отримаєте його розташування, проте приємний обов'язок ранкових прогулянок ляже на плечі батьків. Варто обговорити з ними їхнє ставлення до такої перспективи.

Не заведено дарувати подарунки, які не відповідають певним гендерним стереотипам. Це означає, що навіть самому запеклому ласуну чоловічої статі не варто дарувати коробку цукерок, а дівчатам краще не презентувати алкоголь. Проте це правило може бути порушено в разі близьких дружніх відносин і впевненості, що пляшка віскі буде сприйнята більш захоплено, ніж коробка мигдальних тістечок.

Такий перелік обмежень і заборон може навіяти думки, що вибір подарунка на кшталт суворому випробуванню. Проте ZIZ завжди готовий прийти на допомогу і підказати, як вибрати подарунок.

Крім того, правила існують, щоб їх порушувати! Адже головне при виборі подарунка - не що можна або не можна дарувати, а що принесе найбільшу радість! Чи не відмовляти ж захопленому садівникові в новому екземплярі Viola palustris тільки тому, що він 100-кілограмовий бородатий чоловік середніх років? Вибирайте подарунки з любов'ю, і ви ніколи не помилитеся!

Супутні товари

Закрити